Ilyenek a Hölgyek és a harmónia

2021. március 16.

A március a nőkről szól, nem csak azért, mert Nőnapot köszöntünk, hanem mert lekerülnek a nagykabátok, és tavasszal a „ Fák mind túlöltöztek, a lányok mind levetkőztek…” ( Cseh Tamás).

Végre látszik a ruha! Ezt az érzést minden hölgy ismeri. A hölgyek érzéseit pedig a divat követi a legjobban.

A divat, ahol a tervezők különböző stílus irányzatokból merítenek. Nem meglepő, hogy a divatvilág nagy rajongással fordult a Bauhaus és a dizájn kapcsolódása felé, hiszen ez az összművészeti mozgalom támogatta az újítást, az univerzalitást, arra törekedve, hogy a létező összes művészeti ágat áthathassa a szellemiség. A Bauhaus irányzatba kissé elmélyedve olvastam, hogy a divat és a Bauhaus a színházban kerültek egymással kapcsolatba, ugyanis a mozgalom fénykorában számos tervező úgy alkotta meg az előadások jelmezeit és kiegészítőit, hogy a dizájn kövesse a mozgalom által meghatározott stílusbeli jellemzőket.

Ma már nagy divatházak teljes kollekciói követik ezt az irányzatot, letisztult, egyszerű, sallangmentes, kevés színt használó, geometrikus szabásvonalú ruháikkal. Tökéletes elegancia. Kívánom Önöknek Hölgyek, hogy amint lekerült a télikabát egy ilyen szettben egy hozzá illő Bauhaus órával köszöntsék a tavaszt.

Éljenek a Hölgyek és éljen a harmónia!